Το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενος τραυματίστηκε στον αυχένα από σίδερο που προεξείχε κάτω από το κεντρικό κλιμακοστάσιο του πλοίου «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ο συνάδελφος τους εργαζόταν χωρίς κράνος και σε χώρο που δεν ήταν φωτισμένος όσο έπρεπε, ενώ επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Την Παρασκευή τραυματίστηκε σοβαρά ένας ακόμα εργαζόμενος κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών σε δεξαμενή του ίδιου πλοίου. Ο εργαζόμενος έπεσε από μεγάλο ύψος σκαλωσιάς, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι και το σώμα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Μετά το περιστατικό της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι δεν θα κάνουν καμία εργασία στο πλοίο, έως ότου πάει κάποιος αρμόδιος εκεί για να τους διαβεβαιώσει ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, καταγγέλλουν πως και στα δύο περιστατικά υπήρξε αργοπορία για τον απεγκλωβισμό των εργατών, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο εργολάβος, η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η «Cosco» δεν έχουν λάβει τα σχετικά μέτρα (διεξόδους διαφυγής, γερανός, κ.λπ) για την ασφάλεια τους.