Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, σκότωσαν την Δευτέρα ένα Παλαιστίνιο, ενώ ακόμη δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τις αρχές του Ισραήλ. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας υποστήριξαν ότι οι δύο στρατιωτικοί προσπάθησαν να μπουν στο Ισραήλ, ενώ για το θάνατο του Παλαιστίνιου υποστήριξαν ότι ήταν μαχητής της Χαμάς.
 
Υπενθυμίζεται ότι, οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονταi στα σύνορα του Ισραήλ για περισσότερο από έξι εβδομάδες, απαιτώντας να τους εξασφαλιστεί το δικαίωμα της επιστροφής στη γη τους. Περισσότεροι από 116 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από το στρατό του Ισραήλ, ενώ οι αρχές κατηγορούν ότι πίσω από τους Παλαιστίνιους κρύβεται η οργάνωση Χαμάς.
 
Συγκεκριμένα, οι δυο Παλαιστίνιοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο Ισραήλ, έχοντας μαζί τους καύσιμα, μαχαίρια και κόφτες, «με την πρόθεση να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. Οι δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης, υπήρξαν πυρά από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, πρόσθεσε. Κανείς από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή την οποία αναμεταδίδει το Reuters.
 
Άρμα μάχης έπληξε φυλάκιο παρατήρησης σε αντίποινα για την απόπειρα διείσδυσης  Παλαιστίνιων στο έδαφος του Ισραήλ και για τα πυρά από τον θύλακα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. Η Χαμάς ανέφερε ότι ένα από τα μέλη της έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επίθεσης κατά του παρατηρητηρίου.
 
Λίγες ώρες αργότερα, στο ίδιο μήκος κύματος, ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες πολέμου του Ισραήλ προειδοποιώντας για ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση κατά της χώρας, με τους πολίτες να ψάχνουν για καταφύγιο, όπως αναφέρει το Reuters. Οι ισραηλινές αρχές υποστήριξαν ότι η ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού της χώρας, αφορούσε ένα πολυβόλο από τη Λωρίδα της Γάζας το οποίο ενεργοποίησε τις σειρήνες της χώρας.