Την τρίτη του διετία στην προεδρία του ΣΕΒ αναμένεται να αναλάβει ο Θεόδωρος Φέσσας την Τρίτη, o επιχειρηματίας που είχε δει το όνομά του στις λίστες των offshore των Panama Papers. Στο πλευρό του, θέση αντιπροέδρου αναμένεται να αναλάβει τελικά ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, που έχει παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση κακουργηματικής δωροδοκίας, καθώς και ο επικεφαλής της Aegean Airlines, Ευτύχιος Βασιλάκης. Μάλιστα, ο δεύτερος προαλειφόταν για τη θέση του προέδρου, ωστόσο οι ανοικτές υποθέσεις του με τη δικαιοσύνη φέρονται να τον κράτησαν στη θέση του αντιπροέδρου.
 
Το πρωί της Τρίτης αναμένεται η ομιλία του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραχωρήσει ομιλία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ άλλων, παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και εσχάτως, στέλεχος του ΔΣ της Siemens, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
 
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ έχει ως εξής:
1.    Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος
2.    Γιάννης Γιώτης, Αντιπρόεδρος
3.    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος
4.    Νίκος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος
5.    Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος
6.    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Αντιπρόεδρος
7.    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Αντιπρόεδρος
8.    Αλέξανδρος Μακρίδης, Γενικός Γραμματέας
9.    Κωνσταντίνος Μαραγκός, Ταμίας
10.    Οδυσσέας Αθανασίου, Μέλος ΔΣ
11.    Ευτύχιος Βασιλάκης, Μέλος ΔΣ
12.    Μάρκος Βερέμης, Μέλος ΔΣ
13.    Καλλίνικος Καλλίνικος, Μέλος ΔΣ
14.    Ιωάννης Καραγιάννης, Μέλος ΔΣ
15.    Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Μέλος ΔΣ
16.    Ελένη Κολιοπούλου, Μέλος ΔΣ
17.    Πάνος Κυριακόπουλος, Μέλος ΔΣ
18.    Αριστοτέλης Παντελιάδης, Μέλος ΔΣ
19.    Μιχάλης Στασινόπουλος, Μέλος ΔΣ
20.    Μιχάλης Τσαμάζ, Μέλος ΔΣ
 
Σημειώνεται πως σε σχέση με το προηγούμενο ΔΣ τα νέα μέλη είναι η κα Κολιοπούλου και οι κ.κ. Βερέμης, Καλλίνικος, Καραγιάννης και Παντελιάδης. Αποχωρούν η κα Ηρώ Αθανασίου, η κα Ελένη Κατσού και οι κ.κ. Αν. Καλλιτσάντσης, Γ. Κώτσαλος και Β. Φουρλής.
 
Κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσης το έργο της διάσωσης του ιστορικού αρχείου του ΣΕΒ που αποτελείται από 100.000 σελίδες, που καλύπτουν διαδρομές της εκατονταετούς ιστορίας του Συνδέσμου, από συστάσεώς του, το 1907, έως το 2007.