Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, την Παρασκευή, ο Άρειος Πάγος εξέδωσε απόφαση υπέρ της έκδοσής του Τ. Καγιά στην Τουρκία, απόφαση η οποία φαίνεται να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και τίθεται σε κίνδυνο να υποστεί βασανιστήρια.
 
Τη μέρα που έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου, ο Τούρκος δημοσιογράφος ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας την ελευθερία του.
 
Ο 45χρονος δημοσιογράφος και ιστορικούς ζητούσε άσυλο από την Ελλάδα καθώς έχει υποστεί επανειλημμένα σοβαρά βασανιστήρια από τις τουρκικές αρχές λόγω των ακτιβιστικών του ενεργειών για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Ο ίδιος μαζί με άλλους τρεις Τούρκους συνελήφθη τον Απρίλιο του 2015 σε μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή επιχείρηση κατά μελών της ΑΤΙΚ, της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη.
 
 «Φίλοι, σύντροφοι. Η δικαστική απόφαση είναι ενδεικτική για το πώς αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται όταν χρειάζεται. Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που οργάνωσαν το φασιστικό πραξικόπημα. Αυτό δείχνει ότι τα αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται όταν πρόκειται για επαναστάτες και κομμουνιστές. Δύο τάξεις, δύο εχθρικά στρατόπεδα συνεχίζουν την πάλη. Συνελήφθην στην Ελλάδα ως επαναστάτης. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που κυκλοφορεί εξυπηρετεί την αντίδραση και τον εχθρό. Δεν εξυπηρετεί την τάξη μας και τον λαό μας» δήλωσε από τη φυλακή ο δημοσιογράφος σύμφωνα με την Εφ. Συν. .