Παρά τις υψηλές προσδοκίες της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και των Ευρωπαίων, ο πρώτος κύκλος του Washington Groupολοκληρώθηκε χωρίς να βγει λευκός καπνός.
 
Ωστόσο οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα συνεχιστούν, όμως οι πιθανότητες για ενεργοποίηση του προγράμματος του Ταμείου περιορίζονται αισθητά δεδομένου τις πρώτες εκτιμήσεις.
 
Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ,  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος ομόλογός του Μπρούνο Λε Μερ. 
 
Στο μεταξύ το ΔΝΤ επιμένει στην ανάγκη ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους σημειώνοντας ότι τα όποια μέτρα δεν πρέπει να εξαρτώνται από την υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων, δηλαδή να μην υπάρχουν όροι.
 
Συμφωνία δεν υπάρχει ακόμη ούτε μεταξύ των Ευρωπαίων, αφού η Γερμανία δεν αποδέχεται τη γαλλική πρόταση για μηχανισμό σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους με τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.