Όπως δήλωσε ο Ντ. Πεσκόφ, ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι πιθανό να επισκεφθεί την Ρωσία τον Σεπτέμβριο, μετά από πρόσκληση του Β. Πούτιν.  Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε συναντηθεί προ ημερών με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και είχαν συζητήσει για το ενδεχόμενο της συνάντησης τον Σεπτέμβριο.

«Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο υπουργός Εξωτερικών μας στην Πιονγκγιάνγκ απηύθυνε στον Κιμ Γιονγκ Ουν πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία και όντως το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ αναφέρθηκε ως μια από τις πιθανές ευκαιρίες για μια τέτοια επίσκεψη», ανέφερε ο Πεσκόφ και διέψευσε πως οι ηγέτες των δύο χωρών θα συναντηθούν στη διάσκεψη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης τον Ιούνιο στην Κίνα.

Παράλληλα, ο Πεσκόφ έβαλε τέλος στα σενάρια που αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι Πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ είχαν τον Μάρτι τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν εντός των επόμενων μηνών. Άφησε αιχμές κατά της Ουάσινγκτον, λέγοντας πως η αμερικανική πλευρά δίνει την αίσθηση πως «υπάρχει έλλειμμα πρωτοβουλίας».