Μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 1,95 δισ. ευρώ ανακοίνωσε πως πούλησε την περασμένη Πέμπτη η Τράπεζα Πειραιώς, καταφέρνοντας να αποσπάσει αντίτιμο μόλις 432 εκατ. ευρώ, στο 22% της αξίας τους, από το fund διαχείρισης δανείων Bain Capital Credit. Τα δάνεια αφορούσαν επιχειρήσεις, για τα οποία σημειώνεται πως  περιελάμβαναν ακόμη και εμπορικά ακίνητα ως εγγυήσεις.
 
Η πώληση δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί την πρώτη αντίστοιχη πώληση τέτοιων δανείων στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες τράπεζες να προχωρήσουν σε ανάλογες πωλήσεις.
 
Σύμφωνα με τον χρηματιστηριακό Τύπο, η τράπεζα είχε αρχικά αποφύγει να αναφερθεί στο εξοργιστικά χαμηλό αντίτιμο που πώλησε στο fund της Bain Capital, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δώσει διευκρινιστικά στοιχεία.

Όπως ήταν φυσικό, η πώληση των εν λόγων δανείων προκάλεσε την ικανοποίηση των αγορών και των επενδυτικών οίκων, με τη Moody's να χαρακτηρίζει την πώληση ως «Credit positive» για την Πειραιώς. Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, η πώληση είναι πιστωτικά θετική για την τράπεζα διότι μειώνει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στον ισολογισμό της κατά 1,5 δισ. ευρώ και βοηθάει την τράπεζα να πετύχει τον στόχο της σχετικά με τη μείωση των NPEs το 2018.