Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν για αδιευκρίνιστους έως τώρα λόγους, αφού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν όντως είχε προηγηθεί κάποια διάρρηξη ή διαπληκτισμός, ο φερόμενος δράστης κινήθηκε απειλητικά προς τον παρακείμενο από την επιχείρησή του καταυλισμό Ρομά και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς την πλευρά του καταυλισμού.
 
Η μία από τις βολές του πέτυχε ένα 13χρονο κοριτσάκι που βρισκόταν στον καταυλισμό, στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του, ενώ τραυματίστηκε επίσης ένας 35χρονος στο πόδι και συγκεκριμένα στον αστράγαλο.
 
Αμέσως μετά από αυτό ο 34χρονος τράπηκε σε φυγή και από εκείνη την ώρα η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του.
 
Σύμφωνα με το news247, οι αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν στην περιοχή, εντόπισαν λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου, επί της επαρχιακής οδού Άμφισσας – Βίνιανης, με το οποίο αρχικά διέφυγε ο δράστης, το εγκατέλειψε 1,5 χιλιόμετρο πιο μακριά και φέρεται να συνέχισε την διαφυγή του πεζός.
 
Το όχημα φέρεται να πυρπολήθηκε από Ρομά, οι οποίοι μετά το συμβάν ξεσηκώθηκαν και έσπασαν επίσης κρεοπωλείο το οποίο διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. 
 
Αρκετοί άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν τη νύχτα για το θάνατο του κοριτσιού με την κατάσταση να παραμένει και έως σήμερα έκρυθμη, ενώ το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη ενός 40χρονου ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργός του 34χρονου.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία ο 40χρονος, φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης, πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

 

«Του είπαμε να μην τρέχει γιατί παίζουν τα παιδιά»
 

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στην Άμφισσα, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο δράστης «πήρε μόνος του τον νόμο στα χέρια του. Στα είκοσι μέτρα έγινε ο πυροβολισμός».
 
«Τον σταμάτησε κάποιος δικός μας και του είπε να μην τρέχει γιατί παίζουν τα παιδιά», είπε και συνέχισε: «Έριχνε όπου έβρισκε. Έριξε δύο φορές».

 

«Θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος»

 
«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».
 
Παράλληλα με την καταδίκη της πράξης, η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές». 
 

«Φόβους βεντέτας» βλέπουν ΜΜΕ


 

Από τη Δευτέρα έως σήμερα, έχουν υπάρξει διάφορες εκδοχές της είδησης από τα ΜΜΕ, άλλοι μιλούν για αδέσποτες σφαίρες, για πυροβολισμούς που «σκότωσαν» μία 13χρονη, με τον δράστη και το όνομα της 13χρονης να λείπουν από το πλάνο.
 
Μάλιστα, στο δελτίο ειδήσεων του Star την Τρίτη είδαμε τον τίτλο «εξαγριωμένοι ομοεθνείς της 14χρονης απειλούν με βεντέτα», ενώ δεν ακούσαμε για συγκλονισμένους οικείους και συγγενείς αλλά για εξοργισμένο πλήθος Ρομά.

Επίσης, αρκετά ειδησιογραφικά site έκαναν λόγο για «αδέσποτη σφαίρα». Το iefimerida τιτλοφορεί το συγκεκριμένο θέμα: «Άμφισσα: Πυροβόλησε διαρρήκτες και σκότωσε 13χρονη Ρομά -Επεισόδια στην πόλη», και το Πρώτο Θέμα: «Τραγωδία στην Άμφισσα: Νεκρή 13χρονη τσιγγάνα από πυροβολισμούς»
 

Είναι άξιο απορίας εάν η είδηση θα ήταν αλλιώς σε περίπτωση που το παιδί δεν ήταν Ρομά, καθώς και εάν τα πρωτοσέλιδα θα έλεγαν για τραγωδία και δικαιολογημένη οργή.