Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν βολές.
 
Μέσω Twitter, ο Ν. Κοτζιάς απαντάει στη ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα με την γλώσσα της ΠΓΔΜ, πως «δεν τους φταίει η “αβλεψία” τους αλλά η αποκάλυψή της» και προσθέτοντας ότι «αντί να κάνουν αυτοκριτική βρίζουν».
 
Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπουργός είχε κάνει λόγο για στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποδεχτεί τον όρο «Μακεδονία – Σκόπια» χωρίς erga omnes.
 
«Αν θέλουν μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα στοιχεία από το αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών. Ποιοι είχαν δεχτεί σύνθετη ονομασία; Και μάλιστα υπήρχαν κυβερνήσεις που είχαν δεχτεί το “Μακεδονία-Σκόπια” χωρίς erga omnnes, το είχαν δεχτεί ως ονομασία για το εξωτερικό και είχαν δεχτεί το “Μακεδονία” για το εσωτερικό. Ξέρω καλά τι έχουν κάνει και αυτό τους ενοχλεί» αποκάλυψε.
 
Την Τρίτη, ο  αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος ερωτηθείς για το ζήτημα της διάσκεψης του ΟΗΕ στην Αθήνα το 1977 όπου αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά η «μακεδονική γλώσσα» από τον διεθνή οργανισμό, επικαλέστηκε το μικρό της τότε ηλικίας του, σημειώνοντας ότι ήταν πάρα πολύ μικρός για να ξέρει τι συνέβη.
 
«Αποδέχτηκαν το 1977 σε συνδιάσκεψη του ΟΗΕ να ονομάζεται η γλώσσα των Σκοπίων ως “Μακεδονική”. Από τότε αυτή τέθηκε στον πίνακα των επισήμων γλωσσών του ΟΗΕ όπου παραμένει μέχρι και σήμερα» απαντάει σήμερα ο Ν. Κοτζιάς επαναλαμβανόμενος τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ.


Διαβάστε το άρθρο του TPP Η διπλωματία της «άγνοιας» και οι κηπουροί της ακροδεξιάς

Διαβάστε επίσης Η ανάγκη να γίνουν δημόσια τα απόρρητα του «Μακεδονικού»