«Όταν έρθει το θέμα που έχει να κάνει με την ονομασία των Σκοπιών εμείς θα μείνουμε πιστοί σε αυτό που συμφωνήσαμε με τον ελληνικό λαό» είπε ο Πάνος Καμμένος και τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα κάνουν οποιαδήποτε κίνηση που θα υπονομεύει την ομαλή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.
 
Στη συνέχεια έδειξε την έξοδο σε όποιο στέλεχος του κόμματός του δεν ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος. «Όποιος ακολουθήσει διαφορετική γραμμή, τίθεται αυτόματα εκτός κινήματος, δεν έχει θέσει στο κόμμα και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Γνωστοποίησε, επίσης, ότι ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και επεσήμανε ότι η συμφωνία περιέχει ακριβώς τους όρους εκείνης που είχε θέσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2007, δηλαδή ονομασία erga omnes συν τις απαιτήσεις που είχε θέσει η απόφαση Καραμανλή.
 
Υποστήριξε ότι οι όροι είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. «Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν», επεσήμανε.
 
«Θα πρέπει να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει η απόφαση του '92», είπε ο Π. Καμμένος και εκτίμησε ότι η ΠΓΔΜ δεν θα εγκρίνει τη συμφωνία είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε στη Βουλή.
 
Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει κερδίσει κάτι πολύ σημαντικό: «Στη διεθνή γνώμη δεν είναι η Ελλάδα αυτή που ανακόπτει την πορεία της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ». Ανέφερε δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση πήγε σε διαπραγματεύσεις που ήταν προς την κατεύθυνση της λύσης. «Εκείνος που αρνείται μέχρι σήμερα είναι η FYROM» είπε.
 
Παράλληλα, κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα και ιδίως τη Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το Μακεδονικό απέναντι στον ελληνικό λαό.
 
Τέλος, ανακοίνωσε πως τη θέση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ο Θ. Τουσουνίδης, ενώ η έως τώρα εκπρόσωπος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναλαμβάνει τον ρόλο συντονίστριας για τις περιφερειακές, τοπικές εκλογές καθώς και για τις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική της ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, καθώς μεταφέρεται πως υπήρξε συμφωνία στα σημεία που παρέμεναν στάσιμα τις τελευταίες ημέρες. «Βόρεια Μακεδονία», μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα με διαφοροποίηση από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Πληροφορίες για διάγγελμα Τσίπρα εντός της ημέρας, σε αναμονή νέου τηλεφωνήματος Ζάεφ.