Μιλώντας στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών ο επικεφαλής του μηχανισμού εξήγησε πως  για την Ελλάδα θα είναι αυστηρότερη η μεταμνημονιακή εποπτεία, σε σύγκριση με άλλες χώρες, παρά την εντυπωσιακή πρόοδο στα δημοσιονομικά.
 
Προειδοποίηση επίσης πως η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές παραμένει εύθραυστη. Όπως είπε, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών απαιτεί πλήρη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό στην περίπτωση της Ελλάδας.
 
Αναφορικά με το ελληνικό χρέος σημείωσε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα τεθούν σε εφαρμογή δεδομένου ότι η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και μόνον αν θεωρηθεί αναγκαίο, ενώ φάνηκε θετικός στο ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για τα μεσοπρόσθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.
 
Ο ίδιος χαρακτήρισε «εκ νέου ασυνήθιστη περίπτωση» την περίπτωση της Ελλάδας διότι όπως εξήγησε, ήταν η μόνη χώρα που χρειάστηκε τρία προγράμματα και όχι μόνο ένα. Συμπλήρωσε πως τα προβλήματα στην Ελλάδα ήταν μεγαλύτερα από ό,τι στις άλλες χώρες που επλήγησαν από την κρίση και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ήταν αργή. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι στην Ελλάδα χάθηκε πολύς χρόνος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν σημειώθηκε προσωρινή διακοπή της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας.