Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα η Fraport, στην οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα για τον πρώτο χρόνο της στη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ο Αλεξάντερ Τσινέλ, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece,  επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας «για μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας για τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια», εφόσον το κράτος ενδιαφερθεί για μια τέτοια διαβούλευση.
 
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα περιμένει αντίστοιχες κυβερνητικές αποφάσεις για να πάρει τις αποφάσεις της, ενώ δεν προβλέπεται να συμμετέχει στη διαδικασία για την πώληση του 30% των μετοχών τού «Ελ. Βενιζέλος».
 
Ο Αλεξάντερ Τσινέλ, σύμφωνα με το news247, υποστήριξε ότι έχουν πολύ καλές ιδέες για τα 23 αεροδρόμια και το μέλλον τους, τονίζοντας ότι θέλει να καταλάβει ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για αυτά. Παράλληλα, εκμυστηρεύτηκε ότι έδωσαν διάφορες απόψεις επί του τρόπου λειτουργίας των αεροδρομίων, σε συμβουλευτική εταιρεία που είχε αναλάβει να διερευνήσει τις προθέσεις της Fraport Greece.