Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς κατά επτά στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφορικά με τις 23 προσλήψεις που έγιναν στο Κέντρο επί υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη.
 
Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι 23 ξεκίνησαν να εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ το καλοκαίρι του 2013, με τη λήξη της απασχόλησης τους τον Μάιο του 2014, ενώ επισημαίνεται ότι οι 20 από αυτούς, ήταν διοικητικοί υπάλληλοι χωρίς πτυχίο, με το μισθολογικό κόστος των εν λόγω προσλήψεων να φτάνει τα 170.755 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις και τις υπερωρίες.
 
Κάποια από τα αδικήματα αφορούν τη σύστασης συμμορίας, απιστία σε βάρος του Δημοσίου, και υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφων.
 
Υπενθυμίζεται πως, τον περασμένο Οκτώβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ξεκίνησε καταγγελία εναντίον του Αδ. Γεωργιάδη για παράνομες προσλήψεις 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Τότε, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριζε πως οι προσλήψεις δεν ήταν δικές του και δεν ήταν παράνομες, γιατί υπήρχε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Πληροφορίες που επικαλείται το παραπάνω δημοσίευμα αναφέρουν ότι οι διώξεις απαγγέλθηκαν μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για το ΚΕΕΛΠΝΟ και την υποβολή των σχετικών πορισμάτων του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς
 
Το «Documento» αναφέρει ότι οι διώξεις αφορούν την Τζένη Κρεμαστινού, πρώην πρόεδρο του Κέντρου, τον Θεόδωρο Παπαδημητρίου, διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον Σταμάτη Πουλή, υπεύθυνο της δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς και την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επιπλέον, η δίωξη αφορά και την υπεύθυνη επί των οικονομικών του Κέντρου, Κατερίνα Πολύζου. Τέλος, πλημμεληματικά διώκεται και η Ελένη Τσάνγκαρη υπάλληλος του Κέντρου, μαζί με ένα ένα ακόμη διοικητικό στέλεχος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
 
Οι διώξεις ασκήθηκαν με βάση το πόρισμα του μεικτού κλιμακίου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, το οποίο στις αρχές Μαΐου διαβιβάστηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Στη συνέχεια τα πορίσματα αναμένεται να διαβιβαστούν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν πολιτικές ευθύνες.
 

«Δεχόμασταν πιέσεις από συμβούλους του Πολάκη»

 
Στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν» γίνεται λόγος ότι οι διωκόμενοι και κάποιοι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι οι προσληφθέντες πληρώθηκαν από χορηγίες. Ωστόσο, η βεβαίωση των αποδοχών τους είναι η τυπική μισθολογική καρτέλα του εργαζομένου για το κάθε φορολογικό έτος με τις ανάλογες κρατήσεις, καταλήγει το δημοσίευμα.
 
Ο υπεύθυνος του Κέντρου για τους οροθετικούς και πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σ. Πουλής, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία ότι «δεχόμασταν πιέσεις από συμβούλους του κ. Πολάκη να προχωρήσουμε σε ψευδείς βεβαιώσεις για το ζήτημα των 23 συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να υπάρξει πρόβλημα στον κ. Γεωργιάδη και φυσικά να έχουμε κι εμείς πρόβλημα μετά ως υπηρεσιακοί. Υπήρχαν συνάδελφοι μας οι οποίοι πιέστηκαν έντονα και επανειλημμένως εγγράφως να βεβαιώσουν ψευδώς ότι αυτά τα 23 άτομα ήταν υπάλληλοι ενώ δεν ήταν και έχει καταγγελθεί αυτό συγκεκριμένα. Ομως δεν προχώρησαν σε ψευδή βεβαίωση γιατι αντιστάθηκαν».
 
Και πρόσθεσε πως «μετάκλητος σύμβουλος του κ. Πολάκη άσκησε πίεση σε δύο υπηρεσιακούς και ήταν έντονα φορτικός και πάνω από το κεφάλι τους, πιέζοντάς τους να γράψουν συγκεκριμένη διατύπωση, διότι την περίμενε άμεσα ο υπουργός, όπως έλεγε, μέσα σε μισή ώρα γιατί το απόγευμα θα απαντούσε σε ερώτηση στη Βουλή. Είκοσι μέρες πριν την δημόσια επίθεση που δέχτηκα, ως σωματείο κάναμε εξώδικο και καταγγείλαμε ότι στις 8 Απριλίου έγινε παράνομος αποκλεισμός με εντολή της διοίκησης που ΚΕΕΛΠΝΟ, του κτιρίου ΚΕΕΛΠΝΟ, με ψευδή αιτιολογία από την εταιρεία security. Φωνάξαμε την άμεση δράση. Έγινε καταγγελία του περιστατικού και προχωρήσαμε σε εξώδικο. Προχωρήσαμε σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και εκδόθηκε δικαστική απόφαση 18 Ιουλίου για αποχώρηση της συγκεκριμένης εταιρείας».
 

Σκευωρία εναντίον του και για το ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε ο Γεωργιάδης

 
Τον Μάρτιο ο Ά. Γεωργιάδης είχε επιρρίψει ευθύνες στον Π.Πολάκη, υποστηρίζοντας πως υπήρξε αλλοίωση των εγγράφων του πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν στοιχεία που αποδεικνύουν το αβάσιμο των κατηγοριών για το πρόσωπό του, σχετικά με τις προσλήψεις.
 
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι εμφανίστηκε από το πρωτόκολλο της Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, απόφαση με ημερομηνία 16-12-2013, στην οποία αναφέρονται οι προσλήψεις όλων – περισσοτέρων από 70 άτομα – και όχι μόνο των 23. Εάν αυτό είχε γίνει γνωστό, δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. «Μόλις προχθές μάθαμε ότι από το πρωτόκολλο του ΚΕΛΠΝΟ έχει εξαφανιστεί η σχετική απόφαση που αποδεικνύει ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες» κατέληξε. 
 
Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, είχε καταθέσει έγγραφο στην Εξεταστική Επιτροπή, το οποίο περιλάμβανε απολογισμό των χορηγικών προγραμμάτων από τον υπεύθυνο δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς και στέλεχος της ΝΔ, Σ. Πουλή. Στο έγγραφο αναφερόταν ότι 75 υπάλληλοι απασχολήθηκαν από το 2009 έως το 2014 και πληρώθηκαν από χορηγίες, δικαιώνοντας τους παραπάνω ισχυρισμούς του Α. Γεωργιάδη.
 

«Πασιφανώς πλαστό το έγγραφο»

 
Ο Π. Πολάκης είχε χαρακτηρίσει το έγγραφο «πασιφανώς πλαστό», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως «έχετε δει δημόσιο έγγραφο από τμήμα οργανισμού προς Δ.Σ. που να ξεκινάει χωρίς να αναφέρει πληροφορίες, ποιος το εξέδωσε, ημερομηνία, τηλέφωνο; Επίσης δεν έχει αρίθμηση, έχει κενό και από πίσω ξεκινάει με άλλη γραμματοσειρά χωρίς αρίθμηση και ξεκινάει απολογισμός. Ξεκινάει λέγοντας ότι λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 2009 έως το 2013. Αναφέρει ότι έχουν μάγειρα (γιατί τότε έχουν κέτερινγκ;) Εκτός από αυτά έχουν ένα ξενοδοχείο Άρης που μένουν και εκεί κατά περιόδους. Το ξενοδοχείο Άρης είναι ημιδιαμονής στην Ομόνοια. Το έγγραφο δεν λέει πουθενά ότι πληρώνονται από τη χορηγία αυτοί οι άνθρωποι».