Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σε «ιστορική συμφωνία, ενώ έκανε ειδική μνεία στους δύο πρωθυπουργούς, που «επέδειξαν θάρρος, έδειξαν ότι είναι σπουδαίοι πολιτικοί ηγέτες και μπόρεσαν να επιλύσουν αυτό το ζήτημα».
 
Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε πως το ΝΑΤΟ «έχει δηλώσει ξεκάθαρα» πως η επίλυση του ζητήματος θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, σημειώνοντας πως «εμείς θα απευθύνουμε πρόσκληση», συμπληρώνοντας όμως πως «πρέπει να δούμε τη συμφωνία να ολοκληρώνεται και να υλοποιείται, κάτι που σημαίνει ότι θα επικυρωθεί και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές».
 
Όπως εξήγησε, η πρόσκληση της ΠΓΔΜ από το ΝΑΤΟ εξαρτάται από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, «και φυσικά από την ολοκλήρωση και πλήρη τήρηση των δεσμεύσεων» της συμφωνίας. Παράλληλα, έκανε λόγο για «ευκαιρία» που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι δύο χώρες, αφού πάνε σε δημοκρατικές διαδικασίες.
 
Τέλος, ο Γ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε πως «το κύριο μου μήνυμα είναι ότι συγχαίρω τις κυβερνήσεις, τους δύο πρωθυπουργούς για το θάρρος τους, για την ηγεσία τους και πραγματικά ελπίζω αυτή να μπορέσει να είναι η τελική λύση σε μια ονοματολογική διαμάχη που δημιούργησε προβλήματα εδώ και πολλές δεκαετίες, ως εκ τούτου χαιρετίζω τη συμφωνία».