Σύμφωνα με τον Guardian, Αυστραλοί στρατιώτες ύψωσαν τη σημαία του ναζισμού πάνω σε στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Αφγανιστάν. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη το 2007, όπως δημοσίευσε το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας και το υπουργείο Άμυνας καταδίκασαν την πράξη του αυστραλιανού στρατού.
 
Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη γνησιότητα των φωτογραφιών, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «απορρίπτουμε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει αυτή η σημαία». Εκπρόσωπος του υπουργείου χαρακτήρισε την πράξη ως αποτρόπαιη, ενώ υποστήριξε πως «ούτε η πράξη ούτε η σημαία αντιπροσωπεύουν με τις αξίες του υπουργείου Άμυνας. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες σημαίες πάνω σε οχήματα των Αμυντικών Δυνάμεων της Αυστραλίας».
 
Επιπλέον, το υπουργείο σημείωσε ότι ο αξιωματικός της επιχείρησης ανέλαβε δράση άμεσα για την αφαίρεση της σημαίας, και ότι οι υπεύθυνοι στρατιώτες «προειδοποιήθηκαν για την πράξη τους με άμεσο τρόπο». Ωστόσο, πηγές του υπουργείου που επικαλείται το ABC, φέρονται να δήλωσαν πως η σημαία είχε υψωθεί για αρκετό χρονικό διάστημα και πως οι φωτογραφίες της σημαίας κυκλοφορούσαν μεταξύ των Αυστραλών στρατιωτών. Η πηγή αναφέρθηκε στο συμβάν ως «στυμμένο αστείο», και ότι δεν πρόκειται για πραγματική πράξη υποστήριξης του ναζισμού ή της λευκής υπεροχής.
 
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημαία «εντελώς απαράδεκτη» και στη συνέχεια τόνισε ότι «ήταν απολύτως λάθος αυτό που συνέβη. Οι διοικητικές αρχές έλαβαν δράση εκείνη τη στιγμή».
 
Όπως αναφέρει ο Guardian, οι φωτογραφίες διέρρευσαν στα πλαίσια έναρξης εσωτερικής έρευνας για την άμυνα της χώρας, και συγκεκριμένα για την κουλτούρα των ειδικών δυνάμεων και τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων πολέμου από αυστραλιανά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.