Σε ανακοίνωση της η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη διατήρηση των μηνιαίων αγορών στοιχείων ενεργητικού στα 30 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και στα 15 δισ. ευρώ από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2018, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Ο Μ. Ντράγκι εκτίμησε ότι «υπάρχει πρόοδος προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου πληθωρισμού», τόνισε πως η Ευρωζώνη κινείται με σωστό τρόπο προς την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων και ανέφερε ότι η σύγκλιση της Ευρωζώνης με τους στόχους της ΕΚΤ θα συνεχιστεί, καθώς οι ρυθμοί του ΑΕΠ παραμένουν εύρωστοι σε όλες τις χώρες – μέλη της Ευρωζώνης.

Δήλωσε ότι η «χαλαρή» νομισματική πολιτική εξακολουθεί να θεωρείται αναγκαία, με τα μη διευκολυντικά μέτρα να παραμένουν σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, υποστήριξε ότι η Τράπεζα είναι εγγυητής για την πορεία του. «Η ΕΚΤ θα παραμείνει προσηλωμένη και θα προσαρμόσει ανά πάσα στιγμή όλα τα εργαλεία της, προκειμένου να διασφαλίσει την πορεία του πληθωρισμού». Στις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, η ΕΚΤ θεωρεί ότι θα διαμορφωθεί στο 1,7% το 2018, στο 1,7% το 2019 και στο 1,7% το 2020. Η πρότερη πρόβλεψη έκανε λόγο για πληθωρισμό 1,4%, 1,4% και 1,7%, αντίστοιχα.

Τέλος, ο Ντράγκι υπογράμμισε πως όσες χώρες της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, θα πρέπει να αξιοποιήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης και να φτιάξουν επαρκή δημοσιονομικά «μαξιλάρια» για την ασφάλεια τους.