Μιλώντας στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα λιτότητας που ψήφισε η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως τους τελευταίους 18 μήνες η ΝΔ έχει γνωρίσει επικοινωνιακή ήττα, καθώς έχουν καταρρεύσει όλα της τα επιχειρήματα. «Δεν υπάρχει επιχείρημα που ακούμε τους τελευταίους 18 μήνες, που δεν έχει καταρρεύσει. Έχει καταρρεύσει ότι θα υπάρχει ο κόφτης, ότι δεν θα φτάσουμε στους στόχους, δεν θα βγούμε στις αγορές, δεν θα πάρουμε κάτι για το χρέος, θα υπάρχει τέταρτο μνημόνιο».

Παράλληλα, κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να αλλάξει στρατηγική γιατί χαμηλώνει το ταβάνι της ΝΔ. «Αυτή η στρατηγική που ακολουθείτε για να έχετε ευχαριστημένους τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη, δεν βγαίνει. Θα συσπειρώσετε τον πυρήνα της ΝΔ και αυτό είναι ένα πολύ χαμηλό ταβάνι. Έπρεπε να κοιτάτε πολύ πιο ψηλά από αυτό».

Υποστήριξε ότι τα «αντίμετρα» που διαφημίζει η κυβέρνηση θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα εμπεριέχονται στον κρατικό προϋπολογισμό κάθε έτους. Τέλος, ανέφερε ότι παρά τα όσα λέγονται δεν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα λαϊκά νοικοκυριά, καθώς θα γίνουν αυξήσεις της τάξης των 20 ευρώ και λιγότερο σε κάποιες λαϊκές συνοικίες, λίγο μεγαλύτερες στις περιοχές που αναβαθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως αυτές γύρω από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα υπάρξουν αρκετά μεγάλες αυξήσεις, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, αλλά και στο πρώτο διαμέρισμα της Αθήνας.