Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, αναφορικά με τη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ν. Αναστασιάδη για το περιεχόμενο της συμφωνίας.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή του δήλωση τονίζει ότι ο Ν. Αναστασιάδης συνεχάρη τον Α. Τσίπρα για την επίτευξη συμφωνίας σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα, το οποίο εκκρεμεί για πολλά χρόνια. Ο Κύπριος πρόεδρος υποστήριξε «πόσο σημαντικό είναι το ότι με μία τέτοια συμφωνία μπορεί να αποτραπούν οι όποιες διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο όνομα του αλυτρωτισμού, αλλά και να αποφευχθεί τυχόν ανεπιθύμητη επιρροή τρίτων χωρών, που θα μπορούσε να επιβουλεύεται τα ελληνικά συμφέροντα».
 
Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Ν. Αναστασιάδης τόνισε ότι η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και η διευθέτηση της διαφοράς με ειρηνικό τρόπο «θα αποβούν προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, διότι η σχέση καλής γειτονίας θα καλλιεργήσει το έδαφος για αμοιβαία επωφελείς συναλλαγές, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα θα μπορεί γενικότερα να αναπτύξει ηγετικό ρόλο και επιρροή μέσα στον χώρο των Βαλκανίων».
 
Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος μίλησε για μια απόφαση προς το συμφέρον της Ελλάδας και ευχήθηκε το καλύτερο αναφορικά με την επικείμενη επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ από τη Βουλή.