Γραπτή παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του ο Ευ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση. Παράλληλα, αναφέρει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.

Παράλληλα, εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το κάλεσμα του χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας, έδωσε στον Ηλία Ζαγοραίο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.
 

Ανακαλεί τις δηλώσεις του ο Μπαρμπαρούσης


Σημειώνεται ότι ο βουλευτής εξέδωσε δήλωση μεταμέλειας, στην οποία ισχυρίζεται ότι οι άνευ προηγούμενου δηλώσεις του ήταν αυθόρμητες και δεν είχαν σε καμία περίπτωση στόχο την κατάλυση του Συντάγματος και τις ανακαλεί.
 
Αναλυτικότερα, η σχετική δήλωση:
 
«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια τυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα. Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.»

Υπενθυμίζεται ότι, λίγη ώρα πριν, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έθεσε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Κώστα Μπαρμπαρούση.

 

Μηνυτήρια αναφορά από Καμμένο – Κουβέλη
 

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, προχώρησαν την Παρασκευή στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για το θέμα. 
 
«Στο θέμα που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχει δικαίωμα κανείς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες, να αμφισβητήσει τη δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.Στην παρουσία μας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κουβέλη, εγχειρίσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα από το video στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα», δήλωσε μετά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πάνος Καμμένος.