Έπειτα από εντολή του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, όσοι αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο, έχουν κληθεί να καταθέσουν.
 
Σημειώνεται ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης, όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo, δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας και τρέχοντας με ταχύτητα τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων με βροχή, προσπέρασε περιπολικό και διέφυγε από αυτά που τον καταδίωκαν.
 
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το αμάξι που οδηγούσε ήταν βουλευτικό . 
Ωστόσο ο πρώην βουλευτής της ΧΑ δεν έχει ακόμα εντοπιστεί ενώ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κυρίως στην περιοχή του Ξηρομέρου.

Διευκρινίζεται ότι η δικογραφία που σχηματίζεται για το συγκεκριμένο περιστατικό της καταδίωξης είναι ανεξάρτητη από τη δικογραφία για τα όσα είπε στη Βουλή.
 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης διεγράφη από την ΚΟ της ΧΑ, με απόφαση του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά από τις δηλώσεις του μέσα το Κοινοβούλιο «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ που αναμένεται να υπογραφεί την Κυριακή στην περιοχή των Πρεσπών, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον στρατό «να σεβαστεί τον όρκο του» και «να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 
 
Λόγω των δηλώσεων του ο  υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ από μεριάς του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε  «να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και κατά της ΧΑ και  να γίνει άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας».