Ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη είχε ασκηθεί δίωξη εις βάρος του συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παράνομο λόμπινγκ, με τον ίδιο να δηλώνει αθώος για όλες τις κατηγορίες.
 
Ο Π. Μάναφορτ είχε αποφύγει μέχρι τώρα τη φυλακή, καθώς παρέμενε σε κατ' οίκον περιορισμό και ήταν υποχρεωμένος να φορά συσκευή ηλεκτρονικού εντοπισμού.
 
Η δικαστής Έιμι Μπέρμαν-Τζάκσον αποφάσισε σήμερα να άρει αυτούς τους όρους και να διατάξει την προφυλάκισή του καθώς έκρινε ότι ο Πολ Μάναφορτ και ένας συνεργάτης του επιχείρησαν να επηρεάσουν μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν στη δίκη του.
 
Σύμφωνα με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος θεωρεί ότι ήταν αναγκαίο να οδηγηθεί ο Πολ Μάναφορτ στη φυλακή για να μην επηρεάζει τους μάρτυρες, τους τελευταίους μήνες επιχείρησε επανηλειμμένα να τηλεφωνήσει ή να στείλει μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου σε πρώην συνεργάτες του.
 
«Δεν μπορώ να κλείσω τ' αυτιά σ' αυτές τις κατηγορίες», είπε η δικαστής. «Προδώσατε την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε πριν από έξι μήνες», πρόσθεσε.