Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» ο Επίτροπος Χαν  ανέφερε ότι η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων είναι τεράστιας σημασίας για ολόκληρη την περιοχή, και δήλωσε πρόθυμος να υποστηρίξει προσωπικά στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη γειτονική χώρα.
 
«Το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα και έχω τεθεί στη διάθεσή τους να υποστηρίξει τη συμφωνία. Έχω κάποια επιρροή στη χώρα και είμαι προετοιμασμένος να τη χρησιμοποιήσω», λέει ο Γ. Χαν που προσθέτει ότι θα ήταν καλύτερο το δημοψήφισμα να μη συνδεθεί με πρόωρες εκλογές.
 
«Είναι σημαντικό να μη συνδεθεί το δημοψήφισμα με πρόωρες εκλογές, επειδή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε διακομματική διαμάχη. Κορυφαίοι αναλυτές της χώρας φαίνεται να το καταλαβαίνουν αυτό και το βλέπουν σαν επιτυχία  και προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής. Επομένως  είμαι πεπεισμένος ότι το δημοψήφισμα θα λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία».
 
Το ζήτημα σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και το πώς επηρεάζεται από τη συμφωνία με την Αθήνα, αποτελεί από τα βασικά θέματα που έχει απασχολήσει τον πρόεδρο της γείτονος, Γκεόργκι Ιβάνοφ.
 
Λίγο μετά τις συνομιλίες των πρωθυπουργών των δύο πλευρών ο Γκ. Ιβάνοφ ανέφερε ότι «το σοβαρό θέμα του ονόματος δεν μπορεί να λυθεί με ένα τηλεφώνημα» ενώ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ  πως μία πιθανή απόρριψη της συμφωνίας με την Ελλάδα θα έθετε σε κίνδυνο την προοπτική της ΠΓΔΜ να ενταχθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και θα αύξανε τους εσωτερικούς κινδύνους, ως μια «μία απέλπιδα προσπάθεια να χειραγωγηθεί το κοινό και να παραπλανηθούν οι πολίτες εν όψει ενός αναμενόμενου δημοψηφίσματος».
 
«Η διατήρηση του συνταγματικού ονόματος, και η εξεύρεση λύσης που δεν θα προκαλέσει αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας δεν στρέφονται κατά της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ» ανέφερε επίσης.