«Σήμερα δεν ψηφίζουμε την συμφωνία για την οποία αύριο ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στις Πρέσπες, συμφωνία η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόνο εφόσον θα περάσει ολόκληρη διαδικασία από τη μεριά της ΠΓΔΜ. Αυτή η συμφωνία δεν έχει καμία ισχύ, όπως περιγράφεται στο άρθρο 20» υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, και τονίζοντας πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η συνοχή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
 
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν στοχεύσει στην κυβέρνηση, στοχεύει στους ΑΝΕΛ» υποστήριξε ο Π. Καμμένος, τονίζοντας πως «η ΝΔ είναι αυτή που δέχεται τη σύνθετη ονομασία και παραχωρεί τη Μακεδονία, γι’ αυτό δεν λέει κουβέντα για το τι θα έκανε αν ήταν αύριο κυβέρνηση».
 
«Η Ντόρα Μπακογιάννη το 2009 δεν επέμεινε στο erga omnes και πρότεινε τον όρο “Μακεντόνσκι”» συμπλήρωσε.
 
Ο Π. Καμμένος δήλωσε κατά την ομιλία πως «όταν έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, αν έρθει, κάτι που εμείς αμφισβητούμε, η θέση των ΑΝΕΛ θα είναι αρνητική, όχι μόνο με ψήφο, αλλά και με οποιοδήποτε τρόπο μπορέσουμε», ενώ συμπλήρωσε πως «οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα βάλουν το όνομά τους κάτω από αυτό το κείμενο».
 
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ επέμεινε κατά της συμφωνίας, δηλώνοντας πως «εμείς παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας και θα παραμείνουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος από το κίνημα. (Το κόμμα) δεν δέχεται το κείμενο της συμφωνίας, δεν θα το ψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή, θα κάνουμε τα πάντα για να μην ψηφιστεί. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα βάλουν το όνομά τους κάτω απ΄ αυτό το κείμενο».
 
Τέλος, επιτέθηκε και στον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για σχέδια του Αντώνη Σαμαρά για νέο κόμμα.
 
«Σας προειδοποιώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς πολύ σύντομα ετοιμάζεται να σας εγκαταλείψει (…) Κυριακή κοντή γιορτή» δήλωσε με νόημα ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.