Ο φωτορεπόρτερ Νικόλαος Κοκοβλής, με καταγωγή από την Πορτογαλία και την Ελλάδα, καθώς κάλυπτε χτες το συλλαλητήριο που λάμβανε χώρα στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό, δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδή.
 
Οι δράστες, περίπου δέκα άτομα, οι οποίοι φορούσαν κράνη, ήταν ντυμένοι με μαύρες μπλούζες με ελληνικές σημαίες ενώ κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικά παντελόνια. Αφού τον πλησίασαν τον ρώτησαν για την καταγωγή του και αν έχει ταυτότητα μαζί του ενώ τον αποκαλούσαν «ημίαιμο». 
 
Τα φασιστικά στοιχεία τον χτυπούσαν με τα καδρόνια που κρατούσαν και κάποιοι από αυτούς του τραβούσαν τη φωτογραφική μηχανή που είχε κρεμάσει από τον λαιμό του.

Ο Ν.Κοκοβλής τους ανέφερε ότι είναι φωτογράφος και ότι απλώς κάνει τη δουλεία του. Λίγο αργότερα διαδηλωτές παρενέβησαν και τον διέσωσαν. Ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν με τη μηχανή του, αφήνοντας τον δίχως εξοπλισμό.
 

«Με έσφιγγαν από το λουρί, με τραβούσαν και με χτύπησαν στο πόδι με καδρόνι» καταγγέλλει στο ΤΡΡ ο Ν.Κ. ο οποίος φέρει σημάδια στον σβέρκο του.