Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BBC, σεισμική δόνηση στην πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον τρεις νεκρούς και περισσότερους από 200 τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς φαίνεται να βρίσκεται και ένα κορίτσι εννέα ετών που καταπλακώθηκε από τοίχο στο σχολείο της.

Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες  ρωγμές  σε δρόμους της πόλης. Περίπου 170.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης σε χιλιάδες σπίτια. Η σεισμική δόνηση επηρέασε και τις πόλεις Κιότο, Νάρα, Χιόγκο και Σίγκα. Η αρμόδια υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε πως τις επόμενες μέρες ενδέχεται να ακολουθήσει νέα ισχυρή σεισμική δόνηση.

Deadly earthquake hits Japan https://t.co/aaWpb4Mwid
— Liz irvine (@danger2507) June 18, 2018

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι οι αρχές βρίσκονται ακόμη στη φάση της εκτίμησης των ζημιών και ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησής του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.


Η ιαπωνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν διαπίστωσε προβλήματα στους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς Μιχάμα, Τακαχάμα και Όχι εξαιτίας του σεισμού, ενώ ανέφεραν ότι δεν γίνεται λόγος μέχρι τώρα για τσουνάμι. Υπενθυμίζεται ότι το 2011 η Ιαπωνία χτυπήθηκε από σεισμό 9 Ρίχτερ, που προκάλεσε τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή της τελευταίας εικοσιπενταετίας και κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 16.000 ανθρώπους.