Σε συμφωνία κατέληξε το Δημόσιο με τη ΔΕΗ αναφορικά με τη διευθέτηση των οφειλών για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και συγκεκριμένα το χρέος του Δημοσίου προς την εταιρεία ηλεκτροδότησης. Επιπλέον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν και σε νέες τιμολογήσεις για το κόστος της κατανάλωσης στο μέλλον.
 
Συγκεκριμένα, το Δημόσιο κατέβαλε το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ, από τις συνολικές οφειλές ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η εξόφλησή θα γίνει με τη διαδικασία της αντιστοίχισης του χρέους με τους επιμέρους φορείς της γενικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».
 
Για το 2018, η τιμολόγηση προβλέπει ότι το Δημόσιο θα αντιμετωπίζεται ως μεγάλος βιομηχανικός καταναλωτής, με αποτέλεσμα να λαμβάνει προσθέτει έκπτωση λόγω του όγκου κατανάλωσης, πέρα από τις εκπτώσεις συνέπειας (15%) και προκαταβολής της αξίας της κατανάλωσης (6%). Έτσι, η συνολική έκπτωση για το Δημόσιο θα ανέρχεται στο 25 – 26%, ενώ σύμφωνα με πηγές του δημοσιεύματος, το 2019 αναμένεται αναδιαπραγμάτευση των όρων προμήθειας της ΔΕΗ προς το Δημόσιο.