Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο Στ. Κοντονής προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά αδικήματα από εν ενεργεία αντεισαγγελέα εφετών.
Εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή άμεση ήταν η παρέμβαση και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε έρευνα σε δύο επίπεδα, σε πειθαρχικό και ποινικό.
 
Για την ποινική έρευνα διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ενώ για την πειθαρχική έρευνα ανέθεσε τη διενέργειά της σε αντεισαγγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ο εν λόγω αντεισαγγελέας φαίνεται πως σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης τόσο για την υπόθεση των Σκοπίων, όσο και για τις εισαγγελικές ενέργειες που έγιναν για το βουλευτή της Χρυσή Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση.
 
H έρευνα παραγγέλθηκε έπειτα από δημοσίευμα του documento.gr που αποκαλύπτει αναρτήσεις του αντεισαγγελέα Εφετών Ανδρέα Καραφλού, στο facebook οι οποίες προσβάλουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις αποφάσεις τους για το ονοματολογικό.
 
Σε μια ανάρτηση του μάλιστα αναφέρει «Παυλόπουλε παραιτήσου, είσαι αίμα δεξιό. Να φύγουν τα κομμούνια. Καταστράφηκε η χώρα».