Ο καταδικασθείς με τη 17Ν προχώρησε σε απεργία πείνας στις 30 Μαΐου καταγγέλλοντας δικαστικές μεθοδεύσεις που εμπόδιζαν τον ίδιο να λάβει την άδεια που δικαιούται με τον νόμο, με την υγεία του να τον αναγκάζει να εισαχθεί στο νοσοκομείο της Νίκαιας.
 
Την περασμένη Πέμπτη εγκρίθηκε τελικά το αίτημά του, με τον Δ. Κουφοντίνα να δηλώνει πως «σήμερα νίκησε η αλληλεγγύη», και τη Δευτέρα έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
 
Σημειώνεται πως στον Δ. Κουφοντίνα επιβλήθηκε επιπλέον ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα και μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ.

Καταδικάζουν οι ΗΠΑ

Σε ανανακοίνωση της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα καταδίκασαν την χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα  χαρακτηρίζοντας την ως «επαίσχυντη αδικία».

Γαλάζιες βολές προς την κυβέρνηση

Στον προσωπικό του λογαριασμό του στο facebook, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, επέκρινε την απόφαση της Δικαιοσύνης, καταλήγοντας στο ότι «κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται».

Υιοθετώντας το κλίμα του βουλευτή της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε στο twitter την άδεια του Δ. Κουφοντίνα ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.


Επίθεση από τη ΝΔ

Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβερνήση με αφορμή την άδεια. «Είναι αδιανόητο να εκβιάζεται το κράτος, επειδή ένας δολοφόνος κάνει απεργία πείνας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
«Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει αμέσως τον κατάπτυστο νόμο Παρασκευόπουλου και αμετανόητοι τρομοκράτες, όπως ο Κουφοντίνας, δεν θα παίρνουν άδεια εξόδου από τις φυλακές» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Με ανάρτηση της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε επίσης την νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 
«11 πισώπλατες, εν ψυχρώ δολοφονίες “ξεπεράστηκαν” από μια απεργία πείνας και μια διαμαρτυρία του Ρουβίκωνα. Και όλα αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» έγραψε η Ντ. Μπακογιάννη.