Συνταξιοδοτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά την Τρίτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις επερχόμενες περικοπές και απαιτώντας  να εφαρμοστούν «οι καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές συντάξεις του νόμου 4387/16».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε ότι  «διαμαρτυρόμαστε γιατί τις συντάξεις μας, τις πληρώναμε μία ζωή με τη δουλειά μας και σιγά σιγά τις μετατρέπουν σε προνοιακά επιδόματα». Παράλληλα, στάθηκε στο ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν πάνω από 65 κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες συνεχίζονται σε μια σειρά πόλεις.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μανώλης Ραλάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση που οργανώνει «αναπτυξιακά» συνέδρια ανά την Ελλάδα και διαφημίζει το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», ενώ «είναι η ίδια που λεηλατεί κυρίες και επικουρικές συντάξεις, καταργεί το ΕΚΑΣ, πετάει στον Καιάδα τις συντάξεις χηρείας, μειώνει το αφορολόγητο, εμπορευματοποιεί την Υγεία».

Oι συνταξιούχοι ζητούν να μην γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων και καμία περαιτέρω μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Απορρίπτουν την μείωση του αφορολόγητου, την  περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ και ζητούν να τους επιστραφεί ότι τους έχει αφαιρεθεί «από όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις».

Πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, με συνθήματα «Η αντεπίθεση με αγώνες είναι η επιλογή μας. Όχι στην “προσωπική διαφορά”», «Τέρμα πια στον εμπαιγμό ή με το κεφάλαιο ή με το λαό», «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση». Οι συνταξιούχοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, όσο αντιπροσωπεία τους κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στα κόμματα – πλην της Χρυσής Αυγής.