Απορρίφθηκε για τέταρτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από την τουρκική δικαιοσύνη. Οι δύο στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι βρίσκονται για 111 ημέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης, είχαν καταθέσει νέο αίτημα αποφυλάκισης.
 
Οι στρατιωτικοί έθεσαν νέο αίτημα αποφυλάκισης λόγω της μετάθεσής τους σε ελληνική υπηρεσία στην Άγκυρα, η οποία τους εξασφαλίζει μόνιμο τόπο κατοικίας και ως εκ τούτου καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα της τουρκικής πλευράς που τους αντιμετωπίζει ως «ύποπτους φυγής», αν και δεν έχει συνταχθεί επίσημο κατηγορητήριο σε βάρος τους.
 
Σημειώνεται πως η νέα απορριπτική απόφαση έρχεται λίγες μόνο μέρες πριν τις διπλές εκλογές, προεδρικές και κοινοβουλευτικές, στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να διεκδικεί για άλλη μια φορά τη θέση του.
 
Η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών θεωρείται ένα ακανθώδες ζήτημα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ σε παλιότρές του δηλώσεις ο Τούρκος ηγέτης δεν είχε διστάσει να συνδέσει την υπόθεση τους με την υπόθεση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν φτάσει στην Ελλάδα με ελικόπτερο την επόμενη ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα.