Σύμφωνα με τον Γκουρία, το ελληνικό χρέος είναι «ανελαστικό» και δεν μπορεί να περικοπεί καθώς ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και το ΔΝΤ δεν θα το επέτρεπαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ημίμετρα για το χρέος θα μπορούσαν να δώσουν λύση στην Ελλάδα. «Η ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία και παρ' όλο που δεν μπορεί να γίνει ονομαστική διαγραφή για πολιτικούς λόγους, είναι δυνατό να ληφθούν κάποια μέτρα, όπως η επέκταση των ωριμάνσεων και η μείωση των επιτοκίων, που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της».

Ο Γκουρία δήλωσε ότι αυτές οι κινήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί νωρίτερα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί οι τότε υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν ότι κινδυνεύουν οι τράπεζες που διακρατούσαν ελληνικό χρέος και επέλεξαν να τις προστατεύσουν.

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υποστήριξε ότι η εικόνα βελτιώνεται καθώς θα υπάρξει ανάπτυξη 2% για το 2018 και 2,3% για το 2019. Χαρακτήρισε «επώδυνες» τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από τους δανειστές, ωστόσο ισχυρίστηκε πως χωρίς αυτές δεν θα είχε βελτιωθεί η οικονομία της χώρας. Τέλος, ανέφερε ότι παρά τα υφεσιακά μέτρα η ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση Τσίπρα δεν κλονίστηκαν και «αναμόρφωσαν» την ελληνική οικονομία.