Σε ανακοίνωση της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα σχολιάζοντας τη νέα 48ωρη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα αναφέρει ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την τρίτη αυτή παραχώρηση άδειας σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο».
 
«Είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων του και ένα περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράττουν βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 
Σήμερα, ο Δ. Κουφοντίνας έλαβε άδεια την οποία διεκδικούσε πραγματοποιώντας απεργία πείνας. Πρόκειται για την τρίτη άδεια που λαμβάνει, με την πρώτη να πραγματοποιείται στα τέλη του 2017.
 
Στον προσωπικό του λογαριασμό του στο facebook, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, επέκρινε την απόφαση της δικαιοσύνης.

 
Ο ίδιος ανέφερε στην ανάρτησή του: «Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροή; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά εγκληματίας; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε κι εσύ μια «απεργία πείνας» ή βάλε τους φίλους σου να κάνουν καμιά κατάληψη και να σηκώσουν και κανένα πανό. Κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται».

Υιοθετώντας το κλίμα του βουλευτή της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε στο twitter την άδεια του Δ. Κουφοντίνα ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.