Διάλογο είχε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με νεαρό κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο Μον Βαλεριάν για την επέτειο της «έκκλησης του Στρατηγού Ντε Γκολ» της 18ης Ιουνίου 1940 για αντίσταση των Ευρωπαίων στη ναζιστική κατοχή της χώρας του.
 
Συγκεκριμένα, ο νεαρός χαιρέτησε τον πρόεδρο λέγοντας «πώς πάει Μανού;» με τον ίδιο να απαντά ότι «όχι, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις. Βρίσκεσαι σε μια επίσημη τελετή και θα συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Μπορείς να συμπεριφέρεσαι σαν ανόητος αλλά σήμερα είναι η ημέρα της Μασσαλιώτιδας και θα με αποκαλείς Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ή κύριε. Εντάξει;»
 
«Μάλιστα κύριε Πρόεδρε» απάντησε ο νεαρός με τον Ε. Μακρόν να προσθέτει ότι «να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Την ημέρα που θέλεις να κάνεις επανάσταση, να έχεις φροντίσει να έχεις πάρει το πτυχίο σου, να έχεις βρει δουλειά και να μπορείς να συντηρείς τον εαυτό σου. Τότε μπορείς να δίνεις μαθήματα σε άλλους».
 
Ο Γάλλος πρόεδρος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter σχολίασε το γεγονός, τονίζοντας ότι «ο σεβασμός είναι το ελάχιστο σε μια Δημοκρατία. Ειδικά την 18η Ιουνίου. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να κάνουμε μια χαλαρή συζήτηση».