Ο Σ. Θεοδωράκης επιβεβαίωσε την ύπαρξη ρήγματος που υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1. Δήλωσε πως «το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συντηρητικό κίνημα από αυτό που θέλαμε» και υποστήριξε ότι στόχος του Ποταμιού ήταν να σπρώξει τις παλιότερες δυνάμεις στο νεωτερισμό και όχι η εξασφάλιση θέσεων εξουσίας. «Δεν μπήκαμε για να σιγουρέψουμε κάποια θέση, μπήκαμε μήπως σπρώξουμε τις παλαιότερες δυνάμεις στον νεωτερισμό».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ σε περίπτωση αποχώρησης του από το ΚΙΝΑΛ, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες, υπογραμμίζοντας ότι δεν προτίθεται να κάνει τα ρεπό του Πάνου Καμμένου των ΑΝΕΛ. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το Ποτάμι. «Ένας αρχηγός που τόλμησε να βγει μόνος του και να ιδρύσει κόμμα, πεθαίνει μαζί με το κόμμα του αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δεν θα πεθάνει».

Σχετικά με τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, επανέλαβε ότι είναι υπέρ αυτής εξέλιξης, λέγοντας πως η συμφωνία των Πρεσπών «υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που επιδιώκαμε τόσα χρόνια. Το όνομα το έχουμε δώσει εδώ και 25 χρόνια. Είναι κάτι που έχει παγιωθεί από όλες τις χώρες, ακόμα και τους συμμάχους μας». Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμους, τόνισε ότι σέβεται τις όποιες ανησυχίες και επισήμανε ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν παίρνουν ξεκάθαρες θέσεις. «Έχω σεβασμό στην ανησυχία του κόσμου, έχω επαφή με τον κόσμο. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν δείξει δειλία, δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».

Αιωρείται το κλίμα «διαζυγίου» 

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για την ονομασία της γειτονικής χώρας, ο Σ. Θεοδωράκης διαχώρισε τη θέση του με το Κίνημα Αλλαγής και την επικεφαλής του Φώφη Γεννηματά, που ζητούσε από τους βουλευτές να σταθούν απέναντι στη συμφωνία.

Ο Σ. Θεοδωράκης εξέφρασε τη δυσφορία του για τον συγκεντρωτικό τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, με τη συζήτηση να καταλήγει στην πιθανότητα «διαζυγίου». Ωστόσο, η Φ. Γεννηματά δεν θέλησε να χρεωθεί την απόφαση για αποχώρηση μελών από το νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής.