Σύμφωνα με το Reuters, η γυναίκα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορείται για συστηματική απάτη και κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος. Η υπόθεση αφορά γεύματα του Ισραηλινού πρωθυπουργού και της οικογένειας του στην επίσημη κατοικία, τα οποία παράγγελνε από εστιατόρια.

Με αυτόν τον τρόπο, παραβίαζε τον κανονισμό, ο οποίος απαγορεύει ντελίβερι σε περίπτωση που το προσωπικό της πρωθυπουργικής κατοικίας διαθέτει μάγειρα.  Σημειώνεται ότι η ίδια είχε ζητήσει να παραμείνει μυστικό ότι η οικογένεια διαθέτει ιδιωτικό μάγειρα.

 
Συγκεκριμένα, η Σάρα Νετανιάχου, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, παράγγελνε γεύματα από ακριβά εστιατόρια συνολικής αξίας 100.000 δολαρίων το διάστημα 2010 έως 2013, παραβιάζοντας τον κανονισμό για την περίπτωση που το προσωπικό της πρωθυπουργικής κατοικίας διαθέτει μάγειρα. Σύμφωνα με το CNN, η Σ. Νετανιάχου πλήρωσε 10.000 ευρώ σε ιδιωτικούς μάγειρες, όπως ανέφεραν οι αρχές. Επιπλέον, είχαν προηγηθεί προσπάθειες με την εισαγγελία ώστε η Σ. Νετανιάχου να πληρώσει το πρόστιμο. Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό.
 
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ χαρακτήρισε τις κατηγορίες που βαραίνουν τη σύζυγο του, ως παράλογες και αβάσιμες. Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Νετανιάχου ερευνάται από τις αρχές, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με υποθέσεις διαφθοράς, για τις οποίες δηλώνει αθώος.