Στο βίντεο που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάνει μία αναδρομή στην περασμένη οκταετία και τα σημαντικά σημεία της ελληνικής κρίσης, κάνοντας λόγο για την επιστροφή της χώρας «στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης»
 
«Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα» αναφέρει αρχικά το βίντεο, συνεχίζοντας πως «η οικονομία αναπτύσσεται ξανά και περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργούνται».
 
«Οι Έλληνες έχουν περάσει μερικά δύσκολα χρόνια» αναφέρει ακολούθως το βίντεο, «αλλά τώρα οι προσπάθειές τους είναι ώριμα φρούτα» συνεχίζει, δείχνοντας γράφημα σύμφωνα με το οποίο η ανεργία μειώθηκε από 27,9% το 2013 σε 20,1% το 2018.
 
«Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά» συνεχίζει το βίντεο της Κομισιόν, παρουσιάζοντας τους αντίστοιχους δείκτες, και σημειώνοντας πως πλέον η χώρα γίνεται πιο ανταγωνιστική.
 
Με φόντο το Μοναστηράκι, το βίντεο τονίζει πως όλα αυτά «είναι αποτέλεσμα των εθνικών μεταρρυθμίσεων με τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων», και με αρκετά πλάνα με το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού στο επίκεντρο.
 
«Σύντομα η Ελλάδα θα είναι ξανά σε θέση να χρηματοδοτήσει ανεξάρτητη τον εαυτό της» συνεχίζει η Κομισιόν, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση πως οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να διατηρηθούν μετά το τέλος του προγράμματος «για τη διατήρηση της ανάκαμψης και την εξασφάλιση πως η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το μέλλον», καταλήγει το βίντεο.

Παρακολουθήστε το βίντεο της Κομισιόν για την Ελλάδα: