Σύμφωνα με το Euronews, το Πρακτορείο Κατά της Διαφθοράς (DNA) είχε προτείνει την καταδίκη του Ντραγκνέα για δέκα χρόνια. Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατηγορήθηκε για παρεμβάσεις κατά τα έτη 2006-2012, τοποθετώντας δύο γυναίκες στη μισθοδοσία του κράτους, την ώρα που αυτές εργάζονταν για το Σοσιαλιστικό κόμμα.
 
Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για σκάνδαλο διαφθοράς ο εν λόγω πολιτικός, καθώς το 2016 καταδικάστηκε για εκλογική απάτη, η οποία και τον εμπόδισε από το να χριστεί πρωθυπουργός ο ίδιος. Μία ακόμη υπόθεση ανοικτή για τον Ντραγκνέα, η έρευνα που διεξάγουν οι αρχές της Βραζιλίας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
 
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με βάση το ρουμανικό σύστημα, ο 55χρονος πολιτικός δεν θα εκτίσει την ποινή του μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση που πρόκειται να ασκήσει στην πρωτόδικη απόφαση. Μπορεί επίσης να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος και της Κάτω Βουλής, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία στον ανώτερο βαθμό.
 
Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στις αρχές Ιουνίου, περίπου 100.000 υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού κόμματος διαδήλωσαν κατά των εξουσιών που έχουν οι υπηρεσίες που καταπολεμούν τη διαφθορά στη Ρουμανία.
 
Σημειώνεται πως το δικαστήριο απάλλαξε τον Ντραγκνέα από μια άλλη κατηγορία που τον βάρυνε και αφορούσε μια υπόθεση πνευματικής ιδιοκτησίας.