Στις ΗΠΑ, «Ονειροπόλοι» ονομάζονται όσοι ανήλικοι μετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και τους είχε χορηγηθεί ένα προσωρινό καθεστώς προστασίας ώστε να μπορούν να σπουδάσουν και να εργαστούν στις ΗΠΑ.
 
Ωστόσο, απορρίφθηκε με 231 ψήφους έναντι 193 από τους Δημοκρατικούς και μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών.
 
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψήφιζε σήμερα και ένα δεύτερο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, που είναι πιθανόν ότι θα έβρισκε μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που διαθέτουν την πλειοψηφία στο Σώμα αυτό, όμως αναβλήθηκε για την Παρασκευή.
 
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει τη «σκληρή πολιτική» της για να αποτρέψει την είσοδο εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα.
 
Όπως ανέφερε ο ίδιος ««πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή πολιτική. Διαφορετικά, εκατομμύρια κι εκατομμύρια θα εισρεύσουν στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε επιλογή».
 
Την ίδια ώρα η εφημερίδα Washington Post ανέφερε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει την άσκηση ποινικών διώξεων στους γονείς που περνούν τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους. Απόφαση που έρχεται έπειτα από έντονες αντιδράσεις.