Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, ο Δ. Καμμένος εξαπέλυσε πυρά κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να παραιτηθούν μετά τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ «διότι καταστρατήγησαν βασικές αρχές ιδρυτικές αρχές του κόμματος και το πιστεύω των ψηφοφόρων».

Χαρακτήρισε τους βουλευτές του πρώην κόμματος του «νονούς των Σκοπίων» που θα είναι για πάντα ένοχοι, επισημαίνοντας πως ήταν ο μόνος που ενήργησε υπέρ των εθνικών συμφερόντων. «Εγώ ήμουν ο μόνος που τις τήρησα, από την πρώτη μέρα ως την τελευταία, με τις αντιδράσεις μου εναντίον στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστερής κυβέρνησης υπέρ των εθνικών συμφερόντων και υπέρ των πιστεύω των ΑΝΕΛ. Από κει και πέρα, οι νονοί δεν έχουν δικαίωμα για κλάμα, εφόσον βάφτισαν μ’ αυτόν τον τρόπο τα Σκόπια. Θα είναι για πάντα ένοχοι οι νονοί».

«Δεν βγαίνουν από το σπίτι τα στελέχη των ΑΝΕΛ»

Σχετικά με τις αντιδράσεις του πρώην κόμματος του, ισχυρίστηκε ότι είναι κατανοητός ο εκνευρισμός «στην προσπάθεια να συσπειρώσουν τον κόσμο και τη βάση, η οποία φεύγει τρέχοντας», ενώ έκανε λόγο για στελέχη των ΑΝΕΛ λόγω της ντροπής που νιώθουν για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. «Ντρέπονται όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ να βγουν από το σπίτι τους, διότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας με την απόφαση που πήραν να στηρίξουν την υπογραφή του κ. Κοτζιά με το “ναι μεν, αλλά”».

Ερωτηθείς για το αν τελικά θα αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, όπως ζητά η κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει τις διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής και θα εξηγήσει τους λόγους που θα αμυνθεί απέναντι στο αίτημα αυτό.

«Θα ακολουθήσω κατά γράμμα τις διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Θα πρέπει να μαζευτούν 50 υπογραφές συναδέλφων, να κατατεθεί πρόταση μομφής. Θα τη μελετήσω, θα εισηγηθούν-θα τεκμηριώσουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να στηριχτεί η πρόταση μομφής από 151 συναδέλφους στο Κοινοβούλιο, κι εγώ θα έχω μία ώρα αγόρευσης στο Κοινοβούλιο για να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους θα αμυνθώ, θα εξηγήσω ή θα σχολιάσω αυτά που θα ακούσω».

Τέλος, ανέφερε ότι δεν έχει πάρει ακόμα κάποια απόφαση για το πολιτικό του μέλλον και θα κινηθεί σύμφωνα με τις εξελίξεις στην ονομασία της ΠΓΔΜ, αλλά και τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας. «Προτάσεις έχουν γίνει από όλη την Ελλάδα να πάω να δω κόσμο, ειδικά από την Μακεδονία, σε διάφορα σημεία στο Κιλκίς, στον Έβρο, στις Σέρρες. Έχω πάρα πολλές προτάσεις, δεν προλαβαίνω τώρα, διότι έχω και αρκετή δουλειά στην Αθήνα. Αλλά και από την ομογένεια έχω τηλέφωνα, να πάω να εξηγήσω για τη σύμβαση και να δω κάποιους ανθρώπους. Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση, ούτε πρόκειται να πάρω τώρα σύντομα. Το σημαντικότερο είναι να παρακολουθούμε τι κάνουν οι Σκοπιανοί. Να δούμε τι θα κάνουμε κι εμείς με την υλοποίηση της χθεσινής συμφωνίας ως κράτος στη Βουλή μετά την απόφαση του Εurogrοup. Να δούμε πώς αυτό θα ακουμπήσει την τσέπη του πολίτη, για να δει μια άσπρη μέρα».