Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Νέα Σελίδα», ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι ήρθε η ώρα να πάρουν αποφάσεις άμεσα οι Σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της χώρας. «Οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως “προοδευτικές”, ως “κεντροαριστερές”, εκείνες που έχουν ως αναφορά τους τη Σοσιαλδημοκρατία, οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις τους. Και, μάλιστα, άμεσα».

Ισχυρίστηκε ότι στην πολιτική σκηνή της χώρας υπάρχει «διπολισμός και όχι δικομματισμός», με τις δυνάμεις της Αριστεράς, του προοδευτικού και δημοκρατικού μετασχηματισμού της κοινωνίας από τη μια, και την πλευρά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού από την άλλη, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύγκλισης των δυνάμεων της κεντροαριστεράς δήλωσε ότι «οι ευθύνες τους για το μέλλον της χώρας είναι μεγάλες. Και στον πολιτικό απολογισμό των επόμενων ετών το πρόσημο και το περιεχόμενο της πολιτικής πρέπει να είναι προοδευτικό».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία στο Eurogroup, ακολούθησε τη γραμμή Μαξίμου και δήλωσε ότι αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, ενώ έκανε λόγο για κοινωνική ισορροπία και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η συμφωνία «σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα και τον λαό μας, αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή και την επιστροφή στην κανονικότητα. Το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι να δρομολογηθεί σε στέρεες βάσεις η ανάπτυξη και για να γίνει αυτό πρέπει να είναι δίκαιη, να υπάρχει δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και κοινωνικά ισορροπημένη».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, εκτίμησε ότι οι ΑΝΕΛ παρά τις όποιες διαφωνίες τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετία συνεργασίας τους.

Σχετικά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών χρησιμοποιούν όλα τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεση τους, αλλά η νομοθετική ρύθμιση για την μετάθεσή τους στην Τουρκία «δεν μπορεί από μόνη της να ανατρέψει τα δεδομένα που υπάρχουν».