«Δεν την διαπραγματεύτηκα τη συμφωνία αυτή, δεν θα την ψηφίσω» ανέφερε στη συνέντευξη του ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συμφωνία για το ονοματολογικό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
 
«Ο κ. Τσίπρας εκχώρησε την εθνότητα και την γλώσσα, κάτι που καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν έκανε» πρόσθεσε. «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα την ψήφιζε αυτή τη συμφωνία γιατί ακριβώς εκχωρεί την ουσία του αλυτρωτισμού που είναι η εθνότητα και η γλώσσα» τόνισε.
 
Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι περιφρονεί τους πολίτες με χαρακτηρισμούς περί ακροδεξιάς και ότι διχάζει τον ελληνικό λαό.
 
Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα απάντησε ότι «εκλογές χρειάζονται για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και για την συμφωνία», ενώ σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στο Βερολίνο περί διγλωσσίας του για τη συμφωνία είπε «τα ίδια που λέω και στην Ελλάδα, ότι δεν συμφωνώ και δεν θα ψηφίσω την συμφωνία».

 

«Δεν περίμενα κάτι περισσότερο από τον ΠτΔ»
 

Σχολιάζοντας τη στάση του Προκόπη Παυλόπουλου απάντησε ότι «δεν περίμενα κάτι περισσότερο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά του έθεσα ένα συνταγματικό παράδοξο ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει και δεσμεύει την χώρα χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνητικού του εταίρου».
 
Για τον πρωθυπουργό  υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας κυνικός πολιτικός που κάνει τακτικούς ελιγμούς για να παραμείνει στην εξουσία» και πρόσθεσε ότι εκείνος θα ζητήσει την τρίτη του ευκαιρία στις προσεχείς εκλογές ενώ ο ίδιος την πρώτη.
 
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup και την οικονομική κατάσταση είπε ότι «Το χρέος αναγκάστηκαν κάποιοι να το ρυθμίσουν διότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα ξέφυγε τα τελευταία χρόνια. Δείτε τι είχε προβλέψει η απόφαση του Eurogroup to 2012 και θα δείτε ότι είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα».
 
«Είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το 2012», υποστήριξε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας, ωστόσο, πως κάθε ρύθμιση είναι θετική αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να μας βγάλει από το αναπτυξιακό αδιέξοδο.
 
«Μιλάμε εδώ και καιρό για το τέταρτο μνημόνιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου» είπε ενώ αναφέρθηκε και στη «γιορτή του Ζαππείου», λέγοντας ότι σφιχταγκαλιαμένος ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο πανηγυρίζουν για τα νέα δεινά που θα επιφέρουν στους πολίτες. Έρχεται δε αυτό μετά από τα πανηγύρια στις Πρέσπες, είπε ο Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας φόρεσε στο πανηγύρι του Ζαππείου την γραβάτα του Ζάεφ».
 
Σχετικά με τις τουρκικές εκλογές και το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών αφού ανέφερε ότι έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε ότι του έθεσε «το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών».
 
Υπογράμμισε παράλληλα πως «αν θέλει ο κ. Ερντογάν να κάνει ουσιαστική επανεκκίνηση στις σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες αξιωματικούς. Πιστεύω ότι υπάρχει έντιμο περιθώριο βελτίωσης υπό την προϋπόθεση ότι θα σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και τους κανόνες καλής γειτονίας».
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Η πραγματικότητα τον έχει ξεπεράσει»
 

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την αποψινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,επισημαίνοντας με νόημα ότι «η πραγματικότητα τον έχει ξεπεράσει».
 
«Αφού επανέλαβε για πολλοστή φορά τα περί τέταρτου μνημονίου, σαν να μην υπήρξε απόφαση του Eurogroup για το τέλος των μνημονίων και το χρέος, αφού έκανε πάλι την ηχώ του κ. Σαμαρά και της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, και αφού επανέλαβε το φαντασιακό σενάριο περί δήθεν ανταλλαγμάτων, τελικά δεν κατόρθωσε να κρύψει την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων για το παρόν, και προτάσεων για το μέλλον της χώρας» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα.  
 
«Ας περιμένει τις εκλογές. Ως τότε, θα έχει ακόμα πολλές ευκαιρίες να εκτίθεται» πρόσθεσε.
 
«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Καληνύχτα Κυριάκο. Απέτυχες και πάλι. Ο χρόνος σου τελείωσε» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου τον ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης.