Του Ορέστη Βέλμαχου

Εκφράζοντας μονίμως την αγανάκτηση του για την «προδοσία» απέναντι στους Έλληνες σχετικά με την συμφωνία με την ΠΓΔΜ, καλεί τους πατριώτες να δείξουν ζήλο και να πάνε κόντρα σε όσους τολμούν να στηρίξουν τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ο ίδιος έχει πολλές φορές τονίσει ότι δεν γίνεται να δεχόμαστε το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας που είναι μια και είναι Ελληνική.

Ξεπούλημα της ονομασίας λέει δεν ανέχεται, ούτε εκπτώσεις  στην «πατριωτική φλόγα» που έχουν τέτοιου είδους «πατριώτες». Όταν όμως καλείται να πάρει θέση, η «ανοχή» γίνεται πολύ ελαστική. Δε νομίζω να ανεχόταν ο ίδιος από κάποιον πατριώτη και Έλληνα βαρβάτο να πάρει πίσω τα λόγια του για αυτούς που ξεπουλούν την ιστορία της Μακεδονίας, της Σάρισας, του Ηφαιστίωνα κλπ. Ως τέτοιου είδους «πατριώτης» έκανε το καθήκον του και άλλαξε άμεσα τον τίτλο του κειμένου του, σπεύδοντας να βάλει εισαγωγικά και να αλλάξει το ύφος.

Μέχρι εκεί φτάνει η πίστη του στα όσα πραγματικά πιστεύει. Η ξεφτίλα είναι μόνο για τους άλλους και όχι για τον ίδιο. Ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να θεωρεί ξεφτιλισμένη στάση που οδηγεί στη κρεμάλα: «Ατύχησε στους υπολογισμούς της και η στρατηγική ηγεσία του “προδοτικού” ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι μια… έτσι κι αλλιώς συμφωνία για το χρέος, θα γινόταν αμέσως δεκτή σαν… ανταλλαγή με την Μακεδονία, από τους ίδιους τους Έλληνες. Η πραγματικότητα τόσο ΩΜΗ τώρα, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που νόμιζαν, όταν πήραν τον δρόμο της ξεφτίλας και της κρεμάλας, κι ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν βάσει νέων δεδομένων να ανατρέψουν πράγματα που κακώς αποφάσισαν λόγω παλαιότερων, που δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο.

Από εκείνη την ημέρα ( σ.σ. της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ), ο Τσίπρας θεωρείται απ’ το 80% των Ελλήνων ένας “προδότης και μισός”, που παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας την ταυτότητα και την γλώσσα χωρίς κανένα αντάλλαγμα χάριν των θωπειών ΝΑΤΟ και Ευρωκοινοτικών. Ακόμα περισσότερο ωρίμασε σε μια νύχτα σαν συνείδηση του Λαού, η άποψη, πως αν δεν τους σταματήσει τώρα, αν δεν φρενάρει το “προδοτικό” τσούρμο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πάμε σαν χώρα με την… “προδοσία” στην εξουσία»

Για έναν φανατικό θιασώτη του «Μένουμε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση», είναι περίεργο να θεωρείται λάθος το να σε «θωπεύουν» οι συγκεκριμένοι. Οι χειρισμοί των υποτακτικών προς την ΕΕ κυβερνώντων της  σημερινής κυβέρνησης δεν διαφέρουν καθόλου από όσα ονειρεύονται να εφαρμόσουν οι της ΝΔ στο μέλλον. Αν κάτι διαφοροποιείται είναι η εναλλαγή ροζ – γαλάζιου και όχι φυσικά η κατευθυντήρια πολιτική γραμμή. Το μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στο πώς θα δικαιολογηθεί η γραμμή αλλαγής  των σημερινών «πατριωτών» που στο μέλλον  θα γλείφουν εκεί που έφτυναν. Αξίζει να δούμε πως θα το στρίψουν αυτού του είδους οι «γενναίοι».