Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία στο Ραδιόφωνο 24/7 την Τετάρτη, με το σκεπτικό της απόφασης να αναφέρει πως δεν τηρήθηκε η νόμιμη προθεσμία προειδοποίησης προκήρυξης της απεργίας. Εννέα μέλη της ΕΣΗΕΑ έστειλαν επιστολή, αναφέροντας ότι δεν κλήθηκαν στη συνέλευση που αποφάσισε την απεργία. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται και στελέχη της 24Media.

Στην ανακοίνωση του ομίλου γίνεται λόγος για υπονόμευση του σταθμού, ενώ υπάρχουν απειλές για νέες απολύσεις κατά όσων εργαζόμενων υποστήριξαν την απεργία.

«Είναι εμφανές, ότι η προσπάθεια ενδυνάμωσης του ενημερωτικού της ραδιοφώνου υπονομεύεται από ανθρώπους σίγουρα εκτός της 24MEDIA, για ιδιοτελείς σκοπούς και ανταγωνιστικά συμφέροντα, λόγω της δυναμικής του Ομίλου που αυξάνεται διαρκώς. Είναι χαρακτηριστικό αυτή της υπονόμευσης, ότι στη συνέλευση εργαζομένων του Ραδιοφώνου 24/7 που είχε στόχο την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, δεν κλήθηκαν παραπάνω από τους μισούς εργαζομένους και τουλάχιστον 9 μέλη της ΕΣΗΕΑ, τα οποία αποτελούν το βασικό κορμό του προγράμματος και της δημοσιογραφικής λειτουργίας του Ραδιοφώνου 24/7. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία καθώς και οι υποστηρικτές αυτής αποτελούν ξένο σώμα, σε έναν οργανισμό που επί σειρά ετών έχει μια υγιή και μακριά από εργασιακούς μεσαίωνες πορεία».

«Κατέβασαν» τις κριτικές στο Facebook

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην απεργία ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων της Μίκας Κοντορούση, της Ηλιάνας Σκιαδά και της Έλσας Ψαρίδη, που είναι οι τελευταίες στο κύμα απολύσεων που γίνονται τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-tetradio.gr, οι διαχειριστές της σελίδας του Facebook του σταθμού αποφάσισαν να «κλείσουν» τις κριτικές που δεχόντουσαν στον τοίχο τους.