Με 410 «Ναι» έγινε δεκτό το τρίτο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, εκ των 643 βουλευτών. Από τους 643 βουλευτές 226 «Όχι» και 7 επέλεξαν «Λευκό». «Ναι» ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων. 
 
Από τα κυβερνητικά σου κόμματα , το CSU και το CDU καταμετρήθηκαν 211 υπέρ, 12 κατά και 11 λευκά.
 
«Όχι» ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), του δεξιού λαϊκιστικού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και των Φιλελευθέρων (FDP).
 
Σχολιάζοντας την απόφαση ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς επεσήμανε πως το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται «όπως έχει προγραμματιστεί» στις 20 Αυγούστου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει «να ξανασταθεί στα πόδια της» προσθέτοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο».
 
Ο Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε τη βοήθεια που παρείχαν τα κράτη της ευρωζώνης στην Ελλάδα «δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια. Αναφερόμενος στις ελαφρύνσεις που συμφωνήθηκαν, υπενθύμισε πως και η Γερμανία στο παρελθόν σε «δύσκολες καταστάσεις» είχε πετύχει επιμήκυνση του χρέους της και τις τελευταίες δόσεις τις επέστρεψε μόλις πρόσφατα.
 
Ο ίδιος ερωτηθείς για τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τα προβλεπόμενα 1,6 δις ευρώ. 
 
Ο εκπρόσωπος για θέματα Προϋπολογισμού των Χριστιανοδημοκρατών Έκαρντ Ρεμπέργκερ άφησε να εννοηθεί πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα θα σήμαινε και κούρεμα του ελληνικού χρέους, πράγμα που βρίσκεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της γερμανικής βουλής.