Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών στον σκληρό δίσκο της Ου. Μιχαλολιάκου βρέθηκε ένα έγγραφο το οποίο μπορεί να δώσει μια εικόνα για αυτό που αρνείται ο αρχηγός της οργάνωσης: την ιεραρχία και την αυστηρή πειθαρχεία.
 
«Στα ιεραρχημένα συστήματα, όπως και στη Χρυσή Αυγή, ισχύει ένα βασικό δόγμα που εξασφαλίζει τη λειτουργία τους. Αυτό είναι η Αρχή του Ενός» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα έγγραφο.
 
Ένα άλλο έγγραφο που έφερε τον τίτλο «Ομιλία για την ιεραρχία» ανέφερε: «Στην κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας βρίσκεται ο Ανθρωπος που όλοι σεβόμαστε και όλοι ακολουθούμε, ο γνήσιος εκφραστής της Ιδεολογίας μας, ο Αρχηγός μας ο Νίκος Μιχαλολιάκος (…) Ο Αρχηγός από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής επιλέγει τους πιο άμεσους συνεργάτες του, οι οποίοι ορίζουν το Πολιτικό Συμβούλιο».
 
Σύμφωνα με την Εφ. Συν., τα αρχεία του σκληρού δίσκου αποδεικνύουν ότι τα εκτελεστικά όργανα, όπως κι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δε δρουν αυτοβούλως. Κάθε δράση θα πρέπει «να έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη» αναφέρει Εγκύκλιος της Κεντρικής Διοίκησης με ημερομηνία 16/4/2013.
 
Μάλιστα σε ένα αρχείο βρέθηκε και μια συνέντευξη του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης ο οποίος στην ερώτηση «Πώς αισθάνεστε όντας απολογητές μιας τόσο εγκληματικής ιδεολογίας;» απαντά «Κατ’ αρχήν είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και όχι απολογητές του εθνικοσοσιαλισμού, καθ’ ότι δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε για οτιδήποτε. Τούτο σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τον δήθεν εγκληματικό χαρακτήρα που προσάπτετε στην ιδεολογία μας εσείς οι δημοκράτες».