Η Κτηματική Υπηρεσία έδωσε εντολή σε εισαγγελέα, προκειμένου να καλέσει σε απολογία τον Κ.  Πελετίδη και να σταματήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή Κόκκινος Μύλος. Για την ανάπλαση της περιοχής εργάζονται συνεργεία του δήμου, με τον δήμαρχο να δηλώνει πως σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν στην εγκαταλελειμμένη περιοχή έναν χώρο όπου θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες και τα σχολεία.

«Δεν είναι ότι εμείς θα πάμε να κάνουμε εκεί κανένα ξενοδοχειακό συγκρότημα. Αν κάναμε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, κανένας δε θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή η επιμέλεια θα σταματούσε. Εκεί που φτιάχνεις ξενοδοχειακά συγκροτήματα, εκεί σταματούν όλα.

Όταν όμως είναι να κάνεις κάτι για την πόλη σου, για τους κατοίκους της, τότε αρχίζουν όλοι. Όλες οι υπηρεσίες. Δέκα υπηρεσίες. Από τον εισαγγελέα, από το Λιμενικό, από την Κτηματική. Ωιμέ, τι καταστροφή έγινε.

Πήγαμε και φτιάξαμε ένα χώρο που θα μπει λίγο γκαζόν, θα βάλουμε δύο φώτα να μη σκοτώνεται ο κόσμος, θα φύγει η βρωμιά και η δυσωδία και θα μπορεί ένας άνθρωπος να περπατήσει εκεί. Έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε έναν πολύ ωραίο χώρο και θα το κάνουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε και χορτάρι εκεί, να παίζουν τα παιδιά μας, να πάει και κανένα σχολείο να κάθεται και να το  ευχαριστιέται, να φτιάξουμε και μια παιδική χαρά. Καλούμε την Τετάρτη τους κατοίκους και τους συλλόγους της περιοχής  να πάμε εκεί όλοι να βοηθήσουμε να πιάσει η σπορά που θα βάλουμε και να καρποφορήσει, να το ευχαριστηθούμε»

Ο Κ. Πελετίδης, ξεκαθαρίζει ότι παρά τις όποιες πιέσεις από τη Δικαιοσύνη, οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. «Εμείς τη δουλειά μας και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά».

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Πελετίδης καλείται να δώσει λόγο μετά από απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας. Τον περασμένο Μάρτιο είχε κληθεί σε απολογία σχετικά με τις παρεμβάσεις των υπηρεσιών του δήμου για την αποκατάσταση ζημιών στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίo.

Οι υπηρεσίες του δήμου είχαν προχωρήσει σε εργασίες στις 27 και 28 Φλεβάρη ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημιές που είχαν προκληθεί από την έντονη κακοκαιρία στους παραλιακούς δρόμους του Ρίου και του Ακταίου. Ο δήμαρχος είχε  κληθεί στην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας για να δώσει εξηγήσεις, με την αιτιολογία  πως ο δήμος ήταν αναρμόδιος να προχωρήσει σε αυτά τα έργα που είναι ιδιοκτησία του υπουργείου Οικονομικών και θεωρούνται χώροι αιγιαλού και παραλίας.

Ο δήμος είχε επισημάνει πως οι παρεμβάσεις ήταν αναγκαίες για την ασφάλεια των διερχομένων και την εξασφάλιση της κυκλοφορίας σε δρόμους που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες, ενώ σε ανακοίνωση του ζητά να σταματήσει κάθε είδους δίωξη του δημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου γιατί έκαναν το καθήκον τους.

«Με δεδομένο ότι η Κτηματική Υπηρεσία ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, καλούμε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην περιοχή, που το προηγούμενο διάστημα ήταν λαλίστατοι χρεώνοντας στη Δημοτική Αρχή την ευθύνη για την κατάσταση των παραλιακών οδών, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το γεγονός. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε είδους δίωξη του δημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου γιατί έκαναν το καθήκον τους», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.