Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οχτώ παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί από τη σπηλιά, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, φαίνεται πως νωρίτερα  δύο άτομα, που φαίνεται πως είναι το έκτο και το έβδομο από τα παγιδευμένα παιδιά, εθεάθησαν να μεταφέρονται με φορεία από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.
 
Πρόκειται για τη δεύτερη μέρα που συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 13 ατόμων από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης.
 
Τα τέσσερα παιδιά που δασώθηκαν την Κυριακή μεταφερθήκαν με ελικόπτερο από το δίκτυο σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στο νοσοκομείο. «Οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στις οικογένειες να τα επισκεφθούν, αλλά πίσω από ένα τζάμι» ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.
 
Τα υπόλοιπα 5 άτομα διανύουν τη 12η μέρα μέσα στο σπήλαιο ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να ανέβει η στάθμη του νερού. Κάθε παιδί συνοδεύεται από δύο δύτες κατά την διαδρομή προς το στόμιο της σπηλιάς, που βοηθούν στον προσανατολισμό του και κουβαλούν την φιάλη με το οξυγόνο που καταναλώνει καθώς κανένα από τα αγόρια δεν έχε επιχειρήσει στο παρελθόν κατάδυση.
 
Οι αρχές δήλωσαν ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει τρεις ή τέσσερις ημέρες. Οι ώρες μετράνε ενάντια στους διασώστες και στους εγκλωβισμένους καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις τις επόμενες μέρες, οι οποίες θα πλημμυρίσουν και πάλι επικίνδυνα τις σήραγγες με ταχείες ροές και αύξηση του νερού
 

«Συγγνώμη» από τον προπονητή

 
Συγγνώμη από τους γονείς των παιδιών ζητεί ο προπονητής ποδοσφαίρου, που συνοδεύει τους 12 μαθητές που παραμένουν αποκλεισμένοι σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, με επιστολή που τους έστειλε μέσω των δυτών.
 
«Ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη απ' όλους τους γονείς», γράφει ο 25χρονος προπονητής Εκαπόλ Τσανταουόνγκ στην επιστολή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τους διασώστες.
 
«Μην ανησυχείτε, μπαμπά και μαμά, πάνε δύο εβδομάδες που έφυγα, αλλά θα ξανάρθω να σας βοηθήσω στο μαγαζί», γράφει ο Μπιού, οι γονείς του οποίου έχουν ένα μικρό παντοπωλείο.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες φαίνεται πόσο δύσκολη καθίσταται η επιχείρηση, καθώς σε ορισμένα σημεία το σπήλαιο στενεύει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πρέπει να περάσει ένας άνθρωπος τη φορά.

Μέχρι στιγμής ένας δύτης έχει χάσει στη ζωή του στην προσπάθειά του να φτάσει στο σημείο του σπηλαίου όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι.