Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της πρωθυπουργού.
 
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν αποτελέσει ακανθώδες ζήτημα στην κυβέρνηση της Μέι, ενώ το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις της με τον υπουργό Εξωτερικών ήταν ήδη κρίσιμες.
 
Σύμφωνα με την Independent, ήδη μετά τους ψίθυρους για την αποχώρηση του Τζόνσον σημειώθηκε βουτιά στην τιμή της Στερλίνας και άνοδος στις αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων.
 
Συγκεκριμένα, στις 15:00 η τιμή της Στερλίνας ήταν στα 1,3261 δολάρια, δηλαδή 0,64% λιγότερο από τις 14:40 που ήταν 1,3346 δολάρια.

Συγχαρητήρια από τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον αρχηγό του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου δέχτηκε ο  ΥΠΕΞ, ο οποίος χρησιμοποίησε βαρειά γλώσσα. «Τώρα μπορούμε παρακαλώ να απαλλαγούμε από την αποκρουστική Τερέζα Μέι και να επιστρέψουμε το Brexit στον σωστό δρόμο» έγραψε στο Twitter.

Πριν από λίγο ο υπουργός αρμόδιος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, έκανε επίσης γνωστή την παραίτησή του, με το σκεπτικό ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα ανακτήσει όντως τις εξουσίες του μετά την αποχώρηση.
 
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διόρισε σήμερα τον Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος προηγουμένως ήταν υπουργός Στέγασης, ως νέο υπουργό για το Brexit μετά την παραίτηση του προκατόχου του.
 
«Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του βουλευτή Ντομινίκ Ράαμπ ως υπουργού για την Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της Μέι.
 
Την παραίτησή του υπέβαλε επίσης ο Στιβ Μπέικερ, ο υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters.