Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε ο παντοδύναμος πλέον Τούρκος Πρόεδρος, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
 
Το υπουργείο Οικονομίας αναλαμβάνει ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που προηγουμένως κρατούσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ενέργειας, ενώ τελικά αποφάσισε να ορίσει έναν αντιπρόεδρο, τον Φουάτ Οκτάϊ. Επίσης, στη θέση του υπουργού Άμυνας τοποθετήθηκε Γενικός Επιτελάρχης, Χουλουσί Ακάρ, που  είχε παραμείνει όμηρος των πραξικοπηματιών κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
 
Το υπόλοιπο επιτελείο της κυβέρνησης αποτελούν η Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτζούκ, υπουργός Εργασίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και Οικογένειας, υπουργός Περιβάλλοντος ο Μουράτ Κουρούμ, , υπουργός Φυσικών πόρων και Ενέργειας ο Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας ο Μεχμέτ Κασαπογλού, υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού ο Μεχμέτ Ερσόϊ, υπουργός Παιδείας ο Ζιγιά Σελτζούκ, υπουργός Υγείας ο Φαχρετίν Κότζα, υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ο Μουσταφά Βαράνκ, υπουργός Γεωργίας και Δασών ο Μπεκίρ Πακντεμιρλί, υπουργός Εμπορίου η Ρουσχάρ Πεκτζάν και υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ο Καχίτ Τουράν.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να αντικαταστήσει τον αρχηγό του στρατού, με τον στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ να αναλαμβάνει επικεφαλής γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας, αντικαθιστώντας τον Ακάρ που μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας.
 
«Εμείς, ως Τουρκία και Τούρκοι πολίτες, κάνουμε μία νέα αρχή σήμερα» δήλωσε τη Δευτέρα ο Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε πως «αφήνουμε πίσω μας το σύστημα που στο παρελθόν κόστισε για τη χώρα μας βαρύ τίμημα, προκαλώντας πολιτικό και οικονομικό χάος».
 
Πλέον, για τον Ερντογάν μένει να ορίσει τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, ενώ η θητεία της νέας κυβέρνησης θα κρατήσει για τέσσερα χρόνια.