Η Μ. Κόφιλντ κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου για τις γυναίκες στους Συντηριτικούς ενώ ο Μπ. Μπράντλει 
 
«Πιστεύω ότι τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που ψήφισαν κατά της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ήθελαν η Βρετανία να χαράξει μόνη της τη μοίρα της, τα σύνορά της και τους νόμους της» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Μπ. Μπράντλει.
 
«Πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα είναι δίκαιη για τη χώρα μας και που θα διασφαλίζει ότι η συμφωνία για την έξοδο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου  θα είναι μια γνήσια εναλλακτική» ανέφερε επίσης.

«Η συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία δεν ήταν ούτε απαραίτητη ούτε εποικοδομητική για το μέλλον της Βρετανίας» ανέφερε από μεριάς της στο γράμμα παραίτησης η Μ. Κόφιλντ.

Η είδηση έγινε γνωστή από ένα tweet μιας δημοσιογράφου του BBC.

Τη  Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο ο υπουργός αρμόδιος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, έκαναν γνωστή την παραίτησή τους.
Σύμφωνα με την Independent, ήδη μετά τους ψίθυρους για την αποχώρηση του Τζόνσον σημειώθηκε βουτιά στην τιμή της Στερλίνας και άνοδος στις αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων.
 
Συγκεκριμένα, στις 15:00 η τιμή της Στερλίνας ήταν στα 1,3261 δολάρια, δηλαδή 0,64% λιγότερο από τις 14:40 που ήταν 1,3346 δολάρια.
 

Τη Δευτέρα η συνέχεια των διαπραγματεύσεων
 

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε γνωστό ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.
 
«Είχα ειλικρινή και εγκάρδια σχέση με τον (υπουργό Brexit) Ντέιβιντ Ντέιβις και τώρα θα εργαστώ την επόμενη Δευτέρα με τον διαπραγματευτή που όρισε η κυρία Μέι«, είπε ο Μπαρνιέ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. 
 
Στο ερώτημα αν ο ανασχηματισμός της βρετανικής κυβέρνησης περιορίζει τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας, ο Μπαρνιέ εκτίμησε απλώς ότι «θα είναι δύσκολο σε κάθε περίπτωση να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις». 
 

Χαιρετίζει τις προτάσεις η Μέρκελ
 

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ καλωσόρισε σήμερα τις προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι αυτές αποτελούν ένα «ολόκληρο βήμα προόδου» στη διαδικασία του Brexit.
 
«Θα παραμείνουμε Ευρωπαίοι ακόμη και αν δεν είμαστε στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε, πλάι στην Μέι στη συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνόδου για τα δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.
 
«Με τη Βρετανία να υποβάλει τη λευκή βίβλο, αυτό ήταν ένα ολόκληρο βήμα προόδου και εμείς ως 27…θα επεξεργαστούμε μια θέση και θα δώσουμε μια κοινή απάντηση. Αλλά είναι καλό ότι οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι – αυτό μπορώ να πω προς το παρόν χωρίς να υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες», σημείωσε η Μέρκελ.